Crónica 1ª Reg.: Binissalem «B» 3 – 0 Petra

Binissalem «B»: Jose Molina, Joaquin Llabres, Jose A Campos, Miguel Gomez, Miquel Simonet, Sebastia Riutort, Guillem M Pou, Gabriel A Oliver, Jaume Moya, Juan A Villalonga y Raul Pastor.

Sustituciones: Jose Manuel por Miquel Simonet (min.55), Fernando J Rey por Raul Pastor (min.67), Ramon M Mondejar por Sebastia Riutort (min.75), Ferran Alzamora por Joaquin Llabres (min.80) y Angel Segura por Miguel Gomez (min.83)

Petra: Manuel J Garcia, Mateu Pons, Juan Amengual, Guillermo Jaume, Josep Sastre, Joan P Galmes, Antoni Monroig, Jaime Jaume, Francisco Curient, Joan C Font y Josep Roig.

Sustituciones: Mohamed Acharki por Juan Amengual (min.70), Antonio Font por Joan C Font (min.75), Joan Bibiloni por Manuel J Garcia (min.83) y Jaume Jaume por Francisco Curient (min.85)

Goles: 1-0 Miquel Simonet (min 32), 2-0 Raul Pastor (min 51) y 3-0 Miguel Gomez (min 60)

Árbitro: Marcos Garcia Del Sol. asistido por Antonia Colom Quiles y Joan Miguel Ruiz Canamero.

Tarjetas: Raul Pastor (amarilla, min 14) para el Binissalem «B». Juan Amengual (amarilla, min 18) y Mohamed Acharki (amarilla, min 81) para el Petra.

El partit de la jornada s’ha viscut al Miquel Pons, entre el Binissalem B i la Unió Esportiva Petra. El segon i tercer classificat, respectivament, disputen el partit avançat al dissabte 1 de novembre de la jornada 14. Els dos equips venen de ratxes molt positives i ascendents, el Petra amb més gol i el Binissalem B més correcte defensivament.

El Petra es presentava amb una idea clara, aprofitar els contracops, amb la velocitat de Francesc Curient que tornava a sortir d’inici, i els canvis de joc ràpids a la banda dreta, on s’hi trobava Joan Carles Font, i mantenir-se ferms al darrera per tal d’endur-se’n els tres punts i poder acostar-se al Binissalem. El conjunt local presentava la seva línea defensiva i el seu doble pivot habitual, i canvis al davant. Tornaven Joaquin Llabrés, Miguel Gómez i Miquel Simonet a la titularitat. Continuaven les baixes de David Pérez i Álvaro Guzmán i si sumava la de Barto Cabrer. La victòria el situaria líder provisional, a la espera del partit del Son Cladera dins el difícil camp de Ses Salines.

El Petra comença fort i als trenta segons avisa de les seves intencions. Roba la pilota que acabava de treure del mig camp el Binissalem i el canvi de joc l’aprofita Joan Carles Font que guanya la posició a Raúl Pastor i queda tot sòl davant el porter, però no aconsegueix superar-lo i Pep Molina l’envia a córner.

La resposta vendria al minut 3. Miguel Gómez controla una pilota a tres quarts de camp, obri a Guillem Pou que la posa al punt de penal, però la defensa aconsegueix rebutjar a córner.

Als cinc minuts ja s’havien disposat de dues jugades clares de gol i els dos equips mostraven les seves intencions. El Petra sortir ràpid al contracop i el Binissalem controlar el partit, el mig camp i aprofitar la habilitat de Miquel Simonet o el control d’esquena i les segones jugades de Miguel Gómez per obtenir perill.

Al minut 22 el Binissalem B aprofitaria una segona jugada. Miguel Gómez pentina una pilota treta de banda per el lateral dret Jaume Moyà i Guillem Pou arriba al cantó de l’àrea petita per rematar, però molt forçat el porter l’aconsegueix blocar, en dos temps.

Deu minuts després, al 32 de la primera part arriba el primer gol. Raúl Pastor realitza una passada interior que la controla Miguel a la frontal de l’àrea, la recull Miquel Simonet fa una autopassada superant al defensa i xuta caiguent, el porter l’atura però se li escapa i Miquel Simonet, amb el porter superat, no perdona i posa l’avantatge al marcador.

Al començament de la segona part el Petra seguiria amb el seu plantejament. Al inici una passada interior l’aprofita Joan Carles Font que guanya la pilota per velocitat, Pep Molina surt però Font se’l regateja quedant-se sense camp i sortint la pilota la línea de porteria. L’empenta inicial del Petra es veuria rompuda pel segon gol local. Una falta al mig camp la penja Biel Oliver, Raúl Pastor la controla dins l’àrea, la baixa amb el pit i xuta a porteria amb la cama manco bona, i marca el 2-0, sense gaires complicacions ni oposició visitant.

Al minut 14 el partit es sentenciaria definitivament. Raúl Pastor lluita una pilota al córner visitant la roba al defensa i tot d’una la penja al punt de penal on Miguel Gómez aprofita la seva millor habilitat, el remat de cap, per posar el 3-0 al marcador.

La darrera mitja hora el partit baixaria en intensitat, el Binissalem controlaria el partit i el Petra provaria reduir distàncies sense gaire sort.

Amb aquesta victòria el Binissalem segueix amb la dinàmica positiva, dorm líder, i ja duu set partits seguits guanyant amb 18 gols a favor i només 2 en contra, demostrant molta solidesa defensiva i capacitat golejadora. El Petra ha estat un dels equips més compacte i més treballat dels que han passat per ara a l’estadi del Binissalem, lluitarà si continua amb aquesta dinàmica per les places d’ascens a Preferent, però perd després de 5 jornades i per causa del “overbooking” que hi ha a la classificació pot passar fins a la novena posició, ja que la distància és de només un punt entre el tercer i el nové classificat.