Crónica 1ª Reg.: Arta 2 – 3 Sineu

Arta: Bernat Reines, Miguel Sureda, Gabriel Massanet, Joan Alzamora, Ismael J Santos, Antonio Nadal, Jorge De La Puente Palomero, Lluis Obrador, Alejandro Molina, Antoni Serra y Xavier Cursach.

Sustituciones: Juan L Muñoz por Gabriel Massanet (min.54), Jose M Zafra por Joan Alzamora (min.60) y Nicanor Lopezsalazar por Antoni Serra (min.72)

Sineu: Joan A Beltran, Juan Barcelo, Miquel A Bergas, Juan Beltran, Jordi Gaya, Marc Barcelo, Francisco Quetglas, Rafel Oliver, Marc Solier, Rafel Mestre y Gabriel Gelabert.

Sustituciones: Luis S Rayo por Marc Solier (min.56), Joan M Bergas por Marc Barcelo (min.56) y Antonio Sanchez por Rafel Oliver (min.75)

Goles: 1-0 Miquel A Bergas (min 22), 1-1 Miquel A Bergas (min 52), 1-2 Jordi Gaya (min 59), 1-3 Joan M Bergas (min 72) y 2-3 Antonio Nadal (min 90)

Árbitro: Alvaro Varon Aceiton. asistido por Fernando Blanco Gonzalez y Joan Miguel Ruiz Canamero.

Tarjetas: Jorge De La Puente Palomero (amarilla, min 70), Ismael Fernandezperez (amarilla, min 78), Miguel Sureda (amarilla, min 78), Xavier Cursach (amarilla, min 87), Antonio Nadal (amarilla, min 89), Antonio Nadal (amarilla, min 90) y Lluis Obrador (amarilla, min 90) para el Arta. Juan Barcelo (amarilla, min 45) para el Sineu.

A n’el camp de fútbol de Ses Pesqueres d’Artà s’han enfrontat en el dia d’avui l’anfitrió -equip- amb molta solera; de les cinc darreres temporades dues a tercera divisió i tres a preferent; però mal classificat a la 18ena. posició amb només 8 punts i a casa particularment de sis partits jugats: només un de guanyat, tres empats i dos perduts.
El seu contrincant el Sineu, 12è classificat amb 16 punts de 36 possibles i fora del seu poble de sis partits jugats també n’ha guanyat només un; dos empats i tres derrotes.Molt de públic al camp i molt correcte tot el partit. Aqui saben valorar l’esforç dels jugadors amateurs i el joc del seu equip tant com el dels adversaris.

La primera part ha començat al llarg des primers 10 minuts amb molta empenta per part dels visitants i l’equip local fora posició dintre el camp i com a desconcertats per les envestides del Sineu si bé hem de dir amb poca efectivitat en els derrers metres.

La primera ocasió seria en el min. 14 ha estat de Jorge el davanter local qui tot sol s’ha plantat devant el porter sineuer però amb semi-fallo la pilota ha estat rebutjada pels defensors visitants.
Un minut més tard ha estat Ismael qui ha tret una falta damunt la porteria del Sineu de més de 30 metres i Joan Toni ha desviat l’esfèrica amb una bona estirada per baix a corner.
Min. 16: Parrita el defensa dret visitant treu una falta que s’estavella contra la barrera de jugadors locals.
La millor jugada del visitants i la que hagués suposat obrir el marcador s’ha produida en el min. 18 Xisco Quetglas fa una bona passada a Toni Sánchez i aquest de dispar ras i fort estavella la pilota contra la base del pal dret de la porteria de Bernat.
En el min. 19 és Parrita qui pujant per la seva banda centra la pilota alta perquè de cop de cap Rafel «Boter» envii l’esfèrica per damunt la porteria local.
Min. 22: Treta de corner per par de l’Artà i el seu capitá «Barraca» remata de cap alt.
Min. 23: Arriba la jugada desgraciada pels visitants ja que Miquel Angel Bergas introueix la pilota dintre la seva porteria i l’equip local és veu premiat amb el primer gol del partit. 1-0.
Min. 30: Rafel «Boter» roba la pilota de terra al porter local Bernat i la passa a Toni Sanchez qui xuta desviat i fora de la porteria local.
Min. 38: Xut de falta de Parrita i la pilota pega al travesser lo que ja es cantava com el gol de l’empat.
L’equip local aguantava darrera dintre el seu camp el resultat favorable i les jugades eren molt poc brillants ja que l’unic i el millor a la primera part que intentava crear joc era Antoni Nadal però els seus companys no estaven massa afortunats.
Per part de l’equip visitant el millor d’aquesta primera part ha estat en Xisco Quetglas qui s’ha mostrat molt segur en defensa i creava moltes jugades d’atac per els seus companys amb molt d’acertLa segona part calcada de la primera el Sineu a «l’atac i gol» i l’Artà defensan-se i jugant amb por, sense convicció.

El tècnic visitant fa dos canvis d’una tacada davanters per davanters i l’hi ha sortit bé la jugada ja que Lluis Simó el millor jugador visitant d’aquesta segona part ha revolucionat l’equip i al min. 52 és aquest jugador qui agafa la pilota dins l’area petita local i el seu xut s’estavella contra el pal dret de la porteria artanenca però el refus ha estat aprofitat per Bergas per marcar l’empat 1-1. Aquest jugador donç amb aquest gol s’ha refet de la desgraciada jugada on ha marcat el gol en propia porteria.
Min. 60: Lluis Simó de bell nou i de cop de cap a una treta de corner del seu equip remata a porteria i el refus de la pilota fa que aquesta arribi als peus de Jordi Gayà qui marca el 1-2.
Vists els mèrits d’un i l’altre equip el resultat a n’aquests moments era el més just.
Min. 62: Xavier Cursach el davanter local remata a les mans del porter Joan Toni.
Min. 73: Ismael treu un corner a la dreta de la porteria visitant i remata de cop de cap Jorge però la pilota surt alta per damunt la porteria.
Min. 74: Joan Marc, l’altre davanter visitant que havía sortit al camp juntament amb Lluis Simó, treu una falta des-de la frontal de l’area grossa local i la pilota després de tocar a un jugador de la barrera s’afica dintre la xerxa de la porteria de Bernat. Puja el 1-3 al marcador.
Min. 75: Un bon xut del davanter local Nicanor es rebutjat per la defensa visitant a corner.
Min. 76: Llorenç l’extrem esquerra visitant de bona jugada i pel lateral de l’area petita local xuta i la pilota es rebutjada en bona aturada per Bernat a corner.
En el min. 84 després d’una altra treta de corner dels locals és Antomi Nadal qui de cop de cap remata i quan la pilota anava dintre la porteria visitant és el seu propi company Nicanor qui involuntariament desvia la trajectoria de la mateixa i la jugada acaba sense més perill.
L’equip local s’havia estirat molt els darrers minuts per intentar aminorar el resultat i arribava amb perill a l’area del Sineu; fins que en el min. 88 la defensa sineuera fa falta dintre l’area al jugador Cursach qui cau a terra. L’àrbitre siula el corresponent penalti i Antoni Nadal el llança perfecte per la part dreta i baix del porter sineuer fent aixi el segon gol del seu equip. 2-3; que sería el resultat final.
Encara abans d’acabar el matx l’Artà ha disposat d’una altra ocasió per empatar amb una bona passada de Jorge a Ismael i el xut final d’aquest es aturat per baix amb molta seguretat per el porter sineuer.
A les banquetes i al terreny de joc després de l’àrbitre prollongar quasi sis minuts s’han viscut moments de molta tensió per la poca diferencia en el resultat i escridassant al auxiliar i al mateix àrbitre per no mostrar targetes grogues a les nombroses faltes de l’equip local i per deixar perdre temps als visitants. Ningú estava conforme amb la feina arbitral.El trio arbitral encapçelat per el Sr. Alvaro Varon com àrbitre principal i els seus auxiliars els senyors: Fernado Blanco i Joan Miguel Ruiz han tingut una actuació pel dificil que l’hi han posada els jugadors encertada tècnicament, valenta i amb seguretat han dirigit el matx. La nostra nota és de notable si bé hem d’afegir que els entrenadors dels dos equips han tingut les seves diferències amb els jutges d’aquest partit.

Les declaracions dels dos misters han estat les següentes:
David Piñeiro de l’Artà ens comentava que el seu equip una vegada per devant a n’el marcador ha baixat l’intensitat del seu joc i això heu han aprofitat els jugadors visitants.

Ens confesa que tal volta per la mala classificació els seus jugadors tenen poca confiança amb ells mateixos per això també han jugat molt darrera després d’anar guanyant al marcador.
Espera i desitja que en els propers enfrentaments contra rivals teòricament més febles podran anar sumant punts que tanta falta els fan.
Toni Florit, el tècnic visitant ens deia que al seu entendre ha estat el partit més serios que han jugat aquesta temporada dintre un camp complicat.
Han jugat bé tota la primera part i el marcador deïa que perdien 1-0. Coses del futbol, ja que han tingut dues clarissimes ocasions de marcar.
A la segona part la sort ha estat pel seu equip ja que en pocs minuts han capgirat el marcador al seu favor; si bé afegeix que aquests dos gols han fet justicia al joc del seu equip.
Quan anaven 1-3 amb facilitat podrien haver rematat la feïna amb un altre gol que no ha arribat no per falta d’ocasions i els ha fet perdre el control del partit amb l’agravant de que l’Artà ha escursat el marcador fins al 2-3. Patiment fins al final però justa la victoria.La propera jornada; la 14ena. l’Artà jugarà a Bunyola i el Sineu a casa seva es veurà amb el Rtvo La Victoria -equip que aquest any i fins ara emporta una bona temporada- classificat als primers llocs de la taula.