Crónica 1ª Reg.: Santa MÒnica 2 – 5 Binissalem «B»

Santa MÒnica: Javier Torres, Alfonso Galindo, Daniel M Ferrer, Adrian Muñoz, Adrian Rubio, Jose A Romero, Jose M Ortiz, Xavier Sastre, Andres Caparros, Sergio Carmona y Jorge M Tur.

Sustituciones: Jordi Sanso por Daniel M Ferrer (min.46), Jose D Diaz por Andres Caparros (min.59), Josep Cabot por Jorge M Tur (min.67), Sergio Jorda por Adrian Rubio (min.73) y Pedro Pujol por Sergio Carmona (min.75)

Binissalem «B»: Jose Molina, Fernando J Rey, Miguel Gomez, Sebastia Riutort, Angel Segura, Gabriel A Oliver, Jaume Moya, Jose Manuel, Juan A Villalonga, Raul Pastor y David Perez.

Sustituciones: Bartomeu Cabrer por Angel Segura (min.59), Alvaro Guzman por David Perez (min.70), Ferran Alzamora por Gabriel A Oliver (min.77) y Antoni Coll por Jose Manuel (min.81)

Goles: 0-1 Jose Manuel (min 19), 1-1 Jose A Romero (min 26), 1-2 David Perez (min 33), 2-2 Jose M Ortiz (min 47), 2-3 Raul Pastor (min 56), 2-4 Bartomeu Cabrer (min 67) y 2-5 Bartomeu Cabrer (min 81)

Árbitro: Ramon A Llabres Galmes. asistido por Antoni Prats Marti y Joan Prats Marti.

Tarjetas: Miguel A Pujol (amarilla, min 72) y Adrian Muñoz (amarilla, min 87) para el Santa MÒnica. Gabriel A Oliver (amarilla, min 54), Isaac Rodriguez (amarilla, min 55), Sebastia Riutort (amarilla, min 85) y Fernando J Rey (amarilla, min 89) para el Binissalem «B».

La golejada de la jornada es va viure al partit entre el Santa Mònica i el Binissalem B, amb set gols, tres a la primera part i quatre a la segona. S’enfrontaren dos equips amb dinàmiques positives però a una llarga distància a la taula classificatòria.

El Santa Mònica es presentava al partit havent aconseguit dos bons resultats, i sumant més punts en les dues darreres jornades que en totes les altres, amb victòria contra el Bunyola, que s’hagués pogut complicar després d’anar guanyant per 3-0, i un empat valuós al camp del Lloret, però amb gust amarg ja que va perdre els tres punts al darrer minut del temps reglamentari. L’equip col•legial seguia amb l’absència del porter titular que va ser coberta per un jugador de camp, Xavier Torres, ja que no comptava amb porter reserva. L’equip local va disposar un equip replegat, amb línea de quatre al darrera i laterals dobladors, un doble pivot amb arribada i desplegament físic, Alfonso Galindo i Adrián Muñoz, tres mitges-puntes, amb Jose Ortiz com a enllaç i un davanter, Andrés Caparrós. D’aquesta manera la intenció era replegar-se i sortir ràpid al contraatac, aprofitant les dimensions del estadi, sens dubte un dels més menuts de la categoria.

Com a visitant, el Binissalem B volia continuar amb la bona ratxa i poder sumar dotze punts, nou a fora camp. En quant a absències destacades el Binissalem B no va poder comptar amb Jose A. Campos, suplint la seva baixa al centre de la defensa per Nando Rey, ni tampoc amb Miquel Simonet. L’entrenador de l’equip del Raiguer va tornar apostar per el doble pivot, amb dos noms ja habituals, Sebastià Riutort i Biel Oliver, dos extrems ràpids, continuant donant confiança a Jose Pedrosa i David Pérez, i una variant tàctica, Miguel Gómez al davant i al darrera com a semi-punta Ángel Segura que debutava com a titular després d’arrossegar molèsties durant tota la temporada. L’equip blau presentava un equip similar al de les darreres jornades, regular al darrera, amb capacitat per tocar la pilota i desplegar joc, velocitat a les bandes i un davanter alt per aguantar o prolongar pilotes.

El partit comença amb domini visitant, tocant la pilota i realitzant transicions per tal d’arribar a la porteria. Al minut 5 es produeix una falta indirecte a la frontal de l’àrea local que Joan Toni Villalonga la col•loca a la creueta. Era el primer avís del Binissalem B.

Damunt el quart d’hora arriba el primer gol. Amb domini visitant, el Binissalem B continuava pitjant l’àrea del Sant Mònica, i en una acció Sebastià Riutort intenta acabar una jugada amb un xut, per tal de no trobar-se un contraatac, però la pilota rebota en un defensa, és recollida per Miguel Gómez damunt el punt de penal, no perdona i marca el 0-1, encara que tenia els dos centrals molestant-lo. Era el minut 19.

El Santa Mònica seguiria sense arribar a la porteria visitant, i el domini del Binissalem encara seguiria amb jugades com la protagonitzada al minut 22, quan Raúl Pastor fa un canvi de joc a Jose Pedrosa, que retalla escorat a la línea de l’àrea i la passa a Ángel Segura, però el xut surt desviat.

Al minut 26 arriba la resposta del Santa Mónica. En una jugada d’estratègia en un córner, l’equip local treu en curt i Jose Romero la posa a l’esquadra. Gol espectacular, segurament el de la jornada, i gràcies a n’aquest gol, l’equip local ho intentaria, pressionant més la sortida de pilota visitant. Un minut després, al 27, Daniel Ferrer ho provaria des de llarga distància, aprofitant les petites dimensions del camp, per xutar un pilota dividida, que faria un estrany, però Pep Molina la rebutjaria a corner, amb una gran estirada. Però quan el partit durant uns minuts pareixia de domini local, David Pérez es va encarregar de posar el 1-2 al marcador. Al minut 33 es troba la pilota dins l’àrea, i amb molta qualitat col•loca la pilota per damunt el porter, amb una vaselina. Era un gol importantíssim i posava momentàniament la victòria al marcador.

En la represa, al minut 47 el conjunt local aconsegueix empatar el partit. Alfonso Galindo dóna una assistència interior a Jose Ortiz, que l’aprofita i marca l’empat. Pep Molina la toca, però la pilota entra a la porteria. Seria la última jugada de perill del Santa Mònica.

Al minut 56, el Binissalem B aprofita una errada tàctica, que es repetiria durant tot el partit. El conjunt local deixava absent el segon pal en els córners. Biel Oliver posa un córner al segon pal, Joan Toni Villalonga la posa al punt de penal de cap, i Raúl Pastor marca el 2-3.

Quatre minuts després Jose Pedrosa perdonaria el gol de la sentència. Un mal rebuig de la defensa fa que la pilota caigui a David Pérez que es regateja el central per velocitat i xuta, el porter aconsegueix rebutjar, però Jose Pedrosa recull el rebot i xuta. La pilota no entra ja que Jordi Tur la treu a la línia de gol.

Al minut 67 arribaria el gol de la tranquil•litat. Miguel Gómez, continuant en la seva pugna amb la defensa, lluita una pilota, la guanya, amb falta inclosa i la dóna a Bartomeu Cabrer, que havia sortit a la segona part, que ho prova, però el porter l’atura, la pilota cau als peus de Jose Pedrosa i el porter torna a córner. Al córner, Biel Oliver la torna a posar al segon pal, Joan Toni Villalonga la torna al punt de penal, aquesta vegada amb els peus, però la defensa rebutja, i Barto Cabrer de cap i des de fora l’àrea marca per damunt el porter.

El 2-5 final seria obra de Barto Cabrer, passant a ser el golejador de la nit. Simplement un xut de fora l’àrea la posa en tota l’esquadra. Encara tendria la possibilitat de fer un hat-trick, quan al darrer minut guanya una pilota dividida i amb el control ja deixa enrere el central, en troba tot sol davant el porter, però erra la definició.

Victòria relativament còmoda pel Binissalem B, que allarga la seva ratxa positiva i segueix a l’estela del Son Cladera, que no va fallar. El Santa Mònica haurà de millorar molt si vol mantenir la categoria, encara que de totes maneres l’absència d’un porter experimentat li passa factura.