Crónica 1ª Reg.: Binissalem «B» 2 – 1 Port de Pollença

Binissalem «B»: Fernando J Rey, Miguel Gomez, Alvaro Guzman, Sebastia Riutort, Joaquin Llabres, Gabriel A Oliver, Jaume Moya, Juan A Villalonga, Raul Pastor, David Perez y Jaime Vachiano.

Sustituciones: Miquel Simonet por Miguel Gomez (min.59), Bartomeu Cabrer por Sebastia Riutort (min.65), Ramon M Mondejar por Jaume Moya (min.71) y Jose Manuel por Joaquin Llabres (min.82)

Port de Pollença: Miquel Cabot, Francisco Ortega, Alejandro Bueno, Francisco J Sanchez, Antonio Valenzuela, Miquel Sabater, Diego D Cespedes, Raul Jaen, Bernardo Moragues, Alejandro Morillo y Jose A Sanchez.

Sustituciones: Daniel Ruane por Francisco Ortega (min.55), Alberto Orejuela por Francisco J Sanchez (min.55), Juan M Wolff por Diego D Cespedes (min.65) y Jose Moragues por Jose A Sanchez (min.65)

Goles: 0-1 Raul Jaen (min 45), 1-1 Ramon M Mondejar (min 73) y 2-1 Juan A Villalonga (min 78)

Árbitro: Jaume Gelabert Canaves. asistido por Jordi Moll Lopez y Eduardo Cenarro Burrueco.

Tarjetas: Sebastia Riutort (amarilla, min 18), Gabriel A Oliver (amarilla, min 57) y Bartomeu Cabrer (amarilla, min 75) para el Binissalem «B». Diego D Cespedes (amarilla, min 5), Alejandro Bueno (amarilla, min 63), Bernardo Moragues (roja, min 77), Alejandro Bueno (amarilla, min 81) y Daniel Ruane (roja, min 84) para el Port de Pollença.

Emocionant partit viscut al Miquel Pons entre el Binissalem B i el Port de Pollença, on no hi faltà res. Jugades de mèrit, polèmica, expulsions, tensió i remuntada.

El partit comença amb domini aclaparador del Binissalem. Ja als dos minuts de partit, una jugada per la banda dreta acaba a les botes d’Álvaro Guzmán, extrem esquerra del Binissalem B, que surt desviat a la dreta del porter del Port de Pollença. Al minut deu una jugada de combinació a un o dos tocs entre Miguel Gómez, Álvaro i David Pérez “Rino”, que regateja dos jugadors i centra la pilota a Joaquin, i el petit però hàbil jugador blau xuta a les mans del porter. Era la primera ocasió clara de gol pel filial del Binissalem.

Al minut 15, una falta a Álvaro la treu Joaquin. Excel•lent, la penja enverinada, la pentina Sebastià Riutort “Sebas” i acaba als peus de Joan Toni Villalonga “Tronxo” que l’envia als núvols, sent la segona ocasió clara de gol, en només quinze minuts.

Al minut 29 arriba la primera jugada polèmica a l’àrea del Port de Pollença. Una jugada per la banda esquerra acaba amb una entrada a Sebas que cau dins l’àrea i reclamant penal l’equip blau. L’àrbitre deixa continuar el partit i rebutja la pilota l’equip del Port. Tot seguit, la pilota la recupera Biel Oliver, que realitza un canvi de joc a la dreta per Rino, realitza una jugada personal, ja marca de la casa, centra a Joaquin que remata, obligant al porter a realitzar una gran estirada, rebutjant la pilota a córner.

Sense descans per l’equip vestit de blanc, una altre paret entre els jugadors blaus fa arribar la pilota a Jaume Moyà, el lateral dret del filial, que en una de les seves incursions a l’atac, centra a Álvaro, sens dubte el millor del partit i uns dels millors de la categoria de Primera Regional, que remata a la fusta. Al següent minut una altre jugada individual de Rino acaba amb una passada del mort que torna a rebutjar la defensa. El Binissalem B desbordava la defensa del Port de Pollença, que responia amb el que podia. Al minut 43 Miguel es fica en un embolic i no aconsegueix realitzar un xut de mèrit, trobant-se sòl Rino que no arriba a veure Miguel. Al 44 Álvaro fa una jugada personal espectacular, regatejant fins a cinc jugadors del Port de Pollença i passant per entre tres jugadors blancs, entrant fins la cuina, però massa forçat, i el porter aconsegueix rebutjar el xut. El Binissalem B perdona i el Port de Pollença rep el premi al minut següent.

En la única jugada d’atac en tota la primera part, en la única centrada a l’àrea, arriba el gol que suposa el 0-1 i avantatge per l’equip visitant. Al minut 45 una centrada perfecte de Francisco Sánchez va directe al cap de Raúl Jaen que remata a l’esquerra del porter Jaume Vachiano. Res podia fer el porter en el dia del seu debut i resultat totalment injust per el que s’havia vist a Ca’n Fetis.

Així comença la segona part, amb un Binissalem B dubitatiu pel gol rebut i un Port de Pollença que pareixia controlar el partit. Però comencen els canvis i el Binissalem B s’anima. Tots els canvis del Binissalem B participaren en els gols. Pareixia com si l’equip local hagués decidit fer una pausa fins l’entrada de Simonet, ja que després el Binissalem mossegà fins a remuntar el partit.

Al minut 73 arriba el gol de l’empat. Bartomeu Cabrer “Barto” controla la pilota al mig del camp i veu la incursió del lateral dret Ramon Mondejar, Barto l’envia a l’espai per darrera la defensa i Ramon arriba fins l’àrea petita i afusella al porter. El Miquel Pons esclata i tota l’afició comença a animar al seu equip per tal de que aconsegueixi la merescuda victòria.

Quatre minuts després, al 77, Miquel Simonet agafa la pilota a tres quarts de camp i en jugada personal fa un canvi de ritme que deixa sorpresa a la defensa del Port de Pollença, i amb força i potència arriba dins l’àrea on és objecte de penal. L’àrbitre ho veu clar, el xiula i expulsa a Bernat Moragues. El transforma Tronxo sense posar-se nerviós.

Però l’equip visitant disposaria d’una jugada més, tot i trobar-se amb vuit jugadors. Al minut 90+2 el jugador Miquel Sabater aconsegueix rematar dins l’àrea petita una centrada des de la banda esquerra, però Jaume Vachiano bloca la pilota demostrant la seguretat que havia tengut durant tot el partit.

El Binissalem B demostra un canvi d’actitud després de la derrota soferta al camp del Consell i el Port de Pollença se’l veu un equip sòlid que no sofrirà gens per mantenir la categoria, tot hi haver pujat aquest any de Segona Regional.