Copa Federación Fase Nacional: Santboià 1-0 Binissalem, El Binissalem continua en la competición

Jugadors protestant en la primera expulsió del partit // SERGI QUITIAN

Alineacions:

Sanboià Eric, Javi, Cárdenas, Heredia, Jose, Guillem Cornellà, Dani Romero, Aiham, Cano (Masip, 62´), Pradas (Isaac, 57´), Pedro (José Javier, 57´).

Binissalem: Montse, Ramón, Toni Salas, Maties, José Contreras, Toni Oliver (Nando, 73´), Paco Plata (Biel Oliver, 64´), Castillo, M. López, Forteza, Tito (Adrián Ortega, 82´).

Gol: 1-0 (38´) Cano.

Àrbitre: Rodríguez Portolés (català). Grogues als locals Heredia, Aiham i Cano. Vermvella a Cárdenas (54´) i Jose (85´).

Camp: Joan Baptista Milà. Uns 200 espectadors.

Comentari:

El Santboià ha caigut eliminat de la Copa Federació a mans del Binissalem. Tot i el marcador global de l’eliminatòria (4-1 a favor dels mallorquins), els vermellons han mort de peu en un partit on s’han tret el mal regust de l’anada. Tot envoltat per la controvertida actuació del triplet arbitral, que ha indignat com mai a la parròquia local.

El desig de remuntada era gairebé impossible, però els de Miguel López han arrencat valents, amb un plantejament netament ofensiu. Des de bon principi s’han succeït les ocasions pel bàndol català. Les arribades eren constants, però al Santboià li ha mancat encert en la definició enfront un Binissalem ordenat al darrere. Així doncs, no ha estat fins el 38’ que els vermellons han trobat el camí del gol en una internada d’Aiham que ha tapat Monse, deixant un refús franc perquè Carlos Cano anotés l’1-0 des de la frontal.

El Santboià atacava amb molts homes i gaudia de bones oportunitats, un escenari que ha obert un bri d’esperança als ànims locals. En aquest sentit, la voluntat ofensiva dels del Baix Llobregat s’ha mantingut intacte a pesar que als nou minuts de la represa s’ha quedat amb un jugador menys per expulsió de Cárdenas, mentre que els de Tomeu Pons cedien tota la iniciativa a l’espera de sortir de la cova en algun perillós contraatac.

El partit ha anat morint amb el pas dels minuts, tot amb uns perfils ben definits: Santboià ofensiu i infecaç, Binissalem ordenat i un àrbitre cada cop més protagonista.  D’aquesta manera s’ha arribat al minut 85, quan després d’expulsar el segon jugador local, José, i encendre encara més el foc d’un estadi cremat per la seva actuació, l’àrbitre ha decidit suspendre momentàniament l’encontre. Pocs minuts després s’ha reprès, però ja només seria durant uns segons abans de xiular el camí de vestidors.

Polèmica arbitral

L’actuació dels col·legiats ha indignat de valent a la parròquia santboiana. 2 expulsions, possibles penals no xiulats i una actitud sempre provocativa han irritat al llarg de tot el partit als locals. Ramon Andreu, president del Santboià, ha resumit al final del partit el sentir de l’afició vermellona: “És vergonyós, l’àrbitre s’ha mofat de nosaltres i ens ha dit textualment que ‘som una banda’. Ho poden fer bé o malament, però no pot ser que se’ns riguin a la cara”.