Entrevista a Pau Pomar jugador del Constancia

Pau Pomar
– Dades personals, nom llinatges, estatura, pes, data i lloc de neixement.

El meu nom es Pau Pomar Portilla, vaig néixer a Palma el 21 d´Abril de 1988. La meva alçada és de 1´82 mts i el me upes 78 kgs.

– Família, treball ò estudis, temps lliure…

Mon pare nom Joan Antoni té 52 anys i és policia. Ma mare nom Mari Carme, té 50 anys i és mestre de primària a un col.legi de Son Roca. El meu germà nom Lluis, té 18 anys i està finalitzant batxiller a la vegada que juga a futbol amb “La Unión” juvenil. No puc deixar de parlar-vos de la meva padrina Rosa. Té 77 anys i és soci del Constància, cada diumenge ve pel Nou Camp d´Inca…Vaig acabar la carrera de magisteri en Educació física l´any passat. Res més acabar em vaig presentar a oposicions per a policia local i les vaig aprovar. Sempre havia volgut ser policia però també volia tenir uns estudis universitaris i els de mestre m´agradaven.

El meu temps lliure és poc, vaig de la feina cap a l´entrenament i així dia a dia… A pesar de tot en l´estiu m´agrada viatjar, cada any faig un viatge junt amb els amics. L´any passat varem anar a Formentera i l´anterior a Eivissa. He de dir que són amics també futbolistes com jo. Et puc parlar per exemple d´en Mingo, Salinas i Xavi Flexas.

– Sabem que vas realitzar un curs de formació laboral fa uns mesos a Eivissa. Que tal d´això, com et va anar?

El curs va ser dur. Van ser dos mesos molt intensius i esteia tot sol a casa sense ningú que em pogués descarregar de feines domèstiques. Es va tractar d´un curs eminentment teòric, encara que amb un temps diari dedicat a la preparació física, defensa personal i també un temps mínim dedicat al control del tràfic.

– Currículum futbolístic.

Vaig començar al Patronato amb 5 anys i fins a categoria infantil. Posteriorment vaig anar a La Salle de Palma fins a darrer any de juvenil. A segon any de juvenil vaig poder ascendir a divisió d´honor tenint l´experiència de poder jugar un any en aquesta categoria i aconseguint quedar en una meritòria posició a meitat de tabla.

En el primer any de senior vaig provar amb el Pájara Playas de Canàries a 2ª divisió B. Ho vaig fer junt amb Mingo, porter del Lloseta. La prova era a la pretemporada però finalment no varem quedar i aquest primer any el vaig jugar amb el Montuiri coincidint amb Pau Siquier. El meu segon any d´amateur el vaig jugar amb el Constància de Carlos Martínez, anant l´any passat a l´Atlètic Baleares i ja fins enguany que he tornat a Inca.

– Autodefinició com a futbolista. Posicions de joc, posició preferida, majors virtuts com a futbolista i principals punts de millora.

La meva posició sempre havia estat de defensa central, però avui i després de dos any i mig jugant de lateral dret a on me sent més còmode és de lateral dret. En quant a punts forts pot ser sia fort i intens en defensa, vaig bé en el joc aeri i per la meva alçada tenc bona velocitat. En els punts de millora estic treballant millorar la sortida de pilota des del lateral a més de les incorpacions a l´àtac des del meu costat defensiu.

Parlans del teu any a l´Atlètic Balears de l´any passat. Posició de joc que ocupares, partits jugats i experiència personal.

Vaig jugar com a lateral, disputant 30 partits i marcant un gol. En l´aspecte esportiu ha estat el meu millor any. Teníem 3 objectius, guanyar copa federació a nivell illenc, fer campió de 3ª divisió i ascendir a 2ª-B i tots tres objectius les vàrem aconseguir. Hi havia una gran plantilla i pareixia difícil fer-se un lloc en l´onze. L´experiència de l´ascens amb el Tudelano et fa molt com a jugador, el partit a Tudela va ser molt dur i finalment ho varem superar. En els dos partits de l´eliminatòria vaig poder ser titular.

– A prinicipi de temporada et vas marcar com a objectiu personal “seguir creixent com a jugador i tenir més protagonisme dins el mateix”. Com veus el cumpliment d´aquest objectiu ara que ja arribam al final de la campanya?.

Crec que sí que he evolucionat com a jugador i presència dins l´equip, sobre tot en la darrera part del campionat i una vegada recuperada la forma després del curs laboral que vaig haver de fer a Eivissa.

Parlem del Constància, i tornem a una vella pregunta ja realitzada a alguns del teus companys… Jugador més serio, més caxondo i finalment jugador més professional i que més es cuida del vestuari.

En la meva opinió el jugador més serio és en Vives, el més caxondo com no en Rubio i el que més es cuida com a futbolista et parlarè d´en Joan Oller, Llistó i Rubio.

– Quien entrenador t´ha impresionat i t´ha ensenyat més de tots els que has tengut fins aleshores Pau?

Angel Pedraza l´any passat amb l´Atlètic Baleares. Era un entrenador molt especial, a vegades no entenies el seu comportament de fet vaig tenir més d´una discusió i disputa amb ell. Després vaig entendre que em presionava per que “me picàs” i milloràs. Al final vaig comprovar en la meva pròpia pell que havia millorat, que tenia confiança, em sortien bé les coses i cumplíem els objectius. Sens dubte va ser un entrenador que va fer que “donàs el meu 100% de rendiment”.

– Ja ha arribat el moment culminant de la temporada, el de les eliminatòries d´ascens a 2ª divisió B. A Inca, es tracta d´una nova oportunitat de les innombrables que ja duim viscudes des del 1987 en que es va ascendir per darrera ocasió. En opinió de Pau Pomar, pot ser enguany el definitiu?.

Crec que arribam en el millor moment de la temporada. Després de la derrota a Manacor varem tocar fons i això va ser el punt d´inflexió. En les darreres jornades de lliga hem aconseguit cinc victòries consecutives i no hem encaixat cap gol. I el més important és que pens que realment “hem fet un equip, un bloc”. Correm i lluitam tots no de forma individual sino com un conjunt i aquest fet en una lligueta és molt important. De fet l´any passat amb l´At.Baleares a Tudela es pot dir que no varem poder jugar a res però varem ser un equip i aquest fet en una lligueta és molt important. La nostra bona dinàmica també es nota a la grada, en el partit davant el Binissalem els jugadors varem poder notar com l´afició ens animava molt positivament i ens demanava que anassim cap endavant…

Miquel Prats para Fútbol Balear

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.