Jaume Mut (C.D. Manacor): ‘Ens han robat descaradament’

Jaume Mut indignadisimo con el arbitraje

Jaume Ginard entrevistava a Jaume Mut, entrenador del C.D. Manacor, després de perdre davant el S.D. Amorebieta (3-0) en el partit d’anada de l’eliminatòria de Campions de Segona Divisió B.

Cóm ha anat?

No ha anat molt bé perquè venim amb un resultat que no és el que esperàvem i amunt nos sentim enganats i estafats.

Què ha passat? L’acció que ha canviat el signe del partit ha estat l’expulsió de Diego, un penalti dubtós que no es sabia si ha estat dins o fora de l’àrea,…

Per a jo clarament era fora de l’àrea, per als jugadors que estaven per allà devora i inclús per l’àrbitre perquè havia assenyalat falta fora de l’àrea, però ha estat el linier el que ha assenyalat el penalti. Minut 15, penalti i expulsió, et quedes amb 10 jugadores. Minut 20, te xiulen una falta que no és i te fan el 2-0 fora de joc,… L’arbitratge ha condicionat massa el partit sense llevar mèrits a l’Amorebieta que té un gran equip, però l’Amorebieta ha aconseguit un gol de penalti, un gol de falta i un de treta de banda. Jo crec que el Manacor avui no ha donat la talla que pot donar, però el Manacor surt totalment perjudicat per la labor arbitral.

Has pogut parlar amb l’àrbitre?

Sí, però ell m’ha dit que creia que l’acció del penalti era fora, però el linier que era dins i que el linier ho veia millor… Tot són excuses, que ell no volia perjudicar a ningú, després tot són molt bons al·lots. Jo li he dit que m’ho creia que no volia perjudicar a ningú, però li he assegurat que feia 50 setmanes que entrenem per a que vengui avui i nos condicioni una feina que em fet durant un any. Si no serveix per a arbitrar, que es dediqui a una altra cosa.

Nico López també estava bastant indignat amb l’actuació arbitral…

Quan sortim a fora, jo crec que a Ses Illes no ens tenen en compta com toca. Jo esper que el pròxim diumenge l’àrbitre sigui d’Eivissa o de Menorca perquè l’àrbitre era càntabre i Cantabria està aferrada amb el País Basc si no vaig equivocat. Hi ha coses que no són de veres i la llàstima és que a 22 al·lots que han batallat tot l’any per a aconseguir un èxit, que ens el llevi una persona. Repeteix, l’Amorebieta ens podria haver guanyat perquè crec que és un bon equip, però jo crec que el resultat no hagués estat el que ha estat.

L’expulsió ha estat prest i això trastoca molt els plans…

Aquests partits de lligueta són molt tàctics, tothom té molt estudiat i preparat tots els temes i quan et condicionen amb un jugador menys i penalti en contra i, cinc minuts després, t’acaben d’arreglar. Jo crec que a la segona part em demostrat qui és el Manacor, 45 ó 50 minuts amb 10 jugadors, l’Amorebieta ha tingut dues o tres ocasions, nosaltres hem tingudes dues i realment ha estat el partit que jo crec que hagués estat si haguéssim estat 11 contra 11.

No entenc perquè l’àrbitre era càntabre i no podia ésser andalús…

Esper que la Federació Balear faci feina per a que ens posin un àrbitre de Menorca o d’Eivissa. Amem si ens tracten igual perquè això fa olor abans de començar. No vull llevar mèrits a l’Amorebieta perquè la veritat és que la gent del País Basc és encantadora, ens han aplaudit abans de començar i al final, però ens sentim perjudicats, que ens han robat descaradament. Em costi lo que em costi, vull deixar ben clar que he de defensar els 22 jugadors meus, no em puc quedar callat, he estat callat a Mallorca perquè crec que els arbitratges han estat molt correctes i molt legals, però avui no puc callar perquè al Manacor li han robat descaradament el partit.

Cóm està l’equip?

L’equip està destrossat, Com han d’estar 22 al·lots que tenien una il·lusió enorme i que te la llevin d’aquesta manera? Si el rival te guanya i te passa per damunt, no te queda més remei que donar-li l’enhorabona, però quan te sents perjudicat. Jo crec que hi ha molts de detalls que demostren com estaven els àrbitres perquè si avui no m’han expulsat i no em posen 22 partits de sanció és perquè estic segur que ells estaven empegueïts de veure lo que havien fet perquè jo avui com a entrenador em mereixia com a mínim l’expulsió i tenir una sanció mínima de 7 o 8 partits i ni siquiera m’han amonestat. Li he dit tot lo que me sentia i molt més. Més al linier que a l’àrbitre, ell estat el que ha condicionat el partit, però l’àrbitre s’ha deixat condicionar. No ens anem amb el cap baix perquè els meus jugadors ho han donat tot, però sí humiliats.

Ara s’ha de fer una feina molt psicològica per a remuntar aquesta eliminatòria, però, cas de que no pugui ésser, no està tot perdut.

Queden altres eliminatòries. Durant aquesta setmana vaig parlar amb un bon amic meu, Damià Barceló (entrenador del Santanyí), i em va dir que el Santanyí fa dos anys va perdre 3-0 dins Hospitalet i va remuntar l’eliminatòria. A partir d’ara farem feina per a que tots els jugadores del Manacor creguin que poden remuntar l’eliminatòria. Per part nostra no quedarà. Com hem demostrat durant tota la temporada, som un equip que ens entreguem fins el darrer moment i això és lo que farem diumenge a Na Capellera.

Declaracions realitzades al programa ‘Esports 3’ d’IB3 Ràdio i redactades per Joan Carles Gibert per Fútbol Balear