La Pilota d’Or de la FIFA 2010 és Leo Messi per segon any consecutiu

Leo Messi, durant la roda de premsa. CHRISTIAN HARTMANN

Tot i que les apostes indicaven que seria Andrés Iniesta, o fins i tot Xavi Hernàndez pel seu Mundial, el guanyador ha sigut l’argentí igual que l’any 2009.

ALBERT SOLÉ Barcelona

Leo Messi és el millor jugador de l’any 2010 segons la FIFA la revista France Football, i ho aconsegueix per segon any consecutiu. Tot i que la Gazzetta dello Sport havia anunciat que seria Iniesta, i fins i tot Xavi Hernàndez per haver guanyat el Mundial, el guanyador ha tornat a ser l’argentí. El premi li ha donat l’entrenador del Barça Pep Guardiola.

Aban, però, s’ha conegut quin ha sigut l’onze ideal de la FIFA d’aquest 2010, entre els quals hi ha sis jugadors del Barça: Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa i Messi. Els cinc jugadors que queden per completar l’onze són Casillas i Cristiano Ronaldo del Reial Madrid, i Maicon, Lucio i Sneijder de l’Inter de Milà.

Pel que fa al millor entrenador de l’any, tal com s’esperava, l’escollit ha sigut José Mourinho, actual tècnic del Reial Madrid, però que recull el premi pels tres títols que va aconseguir amb l’Inter de Milà, la Copa, la Lliga i la Lliga de Campions.

El premi Puskas al millor gol de l’any ha sigut per a Altintop, per un gol que li va marcar a ambla selecció turca al Kazagstan. Un gol de Messi contra el València estava entre els deu escollits.

Marta Vieira ha repetit premi a la Millor Jugadora FIFA i és la cinquena vegada que se la premia amb aquesta distinció. Les altres finalistes han estat les alemanes Birgit Prinz i Fatmire ‘Lila’ Bajramaj.Per a la Pilota d’Or a la millor jugadora hi ha tres candidates, Marta Vieira, Birgit Prinz i Fatmire Bajramaj.

ara.cat

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.