Recordam als Clubs: el desfibrilador salva la vida

Miguel García del Salamanca

Un jugador del Salamanca va salvar la vida gràcies al Desfibrilador. La FFIB vol recordar als clubs que els Desfibriladors han d’estar en el terreny de joc. Tots els clubs de Balears en tenen des de l’any passat. El fet del camp de futbol del Salamanca va tenir com a protagonista al futbolista Miguel García i la utilització immediata del Desfibrilador, segons els serveis sanitaris presents, li va salvar la vida.

Recordatori al Clubs de Futbol de les Balears

ELS DESFIBRILADORS PODEN SALVAR VIDES

La notícia sobre la parada cardio-respiratòria que va patir diumenge un jugador del Salamanca, que no va acabar en tragèdia gràcies a l’aplicació d’un desfibrilador en el mateix terreny de joc, aconsella recordar als clubs de les Illes Balears que la Federació els ha proporcionat un «DESA» (Desfibrilador Semi-Automàtic) perquè sempre el tenguin en els camps de futbol. La FFIB va dur a terme la campanya de repartiment de Desfibriladors i de Cursets de Primers Auxilis durant tota la temporada 2009-2010.

Aquest fet en el camp de futbol del Salamanca va tenir com a protagonista al futbolista Miguel García i la utilització immediata del Desfibrilador, segons els serveis sanitaris presents, li va salvar la vida. Un fet semblat va passar el darrer desembre a Mallorca amb un jugador juvenil del Santanyí que també va recuperar les constants vitals gràcies a l’aplicació del Desfibrilador en el mateix camp de futbol.

Per això, la FFIB vol recordar als clubs que sempre tenguin el Desfibrilador a punt d’utilització i en el terreny de joc.

LA NOTICIA EN LA PRENSA:

Escribe el Diario «El País»:

… «La actuación de los servicios médicos -llevaban desfibriladores- fue impecable, ya que siguieron al milímetro el protocolo de reanimación cardiorrespiratoria. Así lo comentó José Ignacio Garrido, médico del Salamanca: «Al ver que estaba en parada, lo primero que hicimos fue abrirle la vía aérea con un tubo de Guedel. Una vez abierta, podía entrar aire, pero no respiraba. Se le realizó un masaje cardiaco y tuvimos que utilizar el desfibrilador hasta en dos ocasiones. Entonces reaccionó». «El futbolista volvió a nacer porque estuvo unos 20 segundos muerto», concluyó.»

FFIB

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.