Assemblea Extraordinària de Socis del Club Esportiu Atlètic Balears

Assemblea Extraordinària de Socis del Club Esportiu Atlètic Balears
Assemblea Extraordinària de Socis del Club Esportiu Atlètic Balears

A les oficines de l’Estadi Balear es va celebrar Assemblea Extraordinària de Socis del Club Esportiu Atlètic Balears a la qual varen asistir gairebé 80 socis de l’entitat.

Les directrius principals de l’acte, convocat pel president del Club Sr. Fernando Crespí, varen girar en torn a tres qüestions: informar al soci del desenvolupament de la gestió del president al front de l’Atlètic Balears des de la seva arribada al càrrec fins a dia d’avui, la situación económica, i la situación jurídica dels diversos conflictes judicials que a hores d’ara s’estan dirimint als jutjats. Finalment, alguns socis varen intervenir en l’apartat de precs i preguntes.

Molta expectació havia creat entre els socis aquesta convocatoria extraordinària que, sota la presidencia de’n Fernando Crespí, va començar amb un discurs presidencial en que va narrar el què es va trobar quan, amb tota la il.lusió de qui es creia amb deute moral amb la institució pels bons anys que va gaudir lluint la samarreta blanc-i-blava, es va fer càrrec del club. En primer lloc, va haver de fer front a determinats impagaments anteriors a la seva gestió. En segon lloc, va haver de confeccionar uns pressupostos molt ajustats per l’incumpliment de la paraula donada per presumtes col.laboradors que, degut principalment a la crisi económica, no varen aportar allò a que s’havien compromés per confeccionar tant la plantilla que va assolir l’ascens a Segona B com, la pasada temporada, la plantilla que milità a la categoría de bronze del futbol espanyol. En aquest punt, destacà el manteniment del gruix de la plantilla anterior, amb vuit incorporacions, i una vegada vista la dificultat de mantenir la categoría, la molt important col.laboració que va rebre el club de mans del sr. Bartomeu Cursach. Finalment, en el que respecta a l’actual temporada, s’ha confeccionat un equip també molt ajustat al presupost però amb garanties d’aconseguir la classificació per disputar la fase d’ascens i, si és possible, el campionat.

En la part económica cal assenyalar que a final de temporada hi haurà un déficit que oscilarà, no en funció de les despeses, que estan contemplades amb bastant d’ull, sino en funció de que es generin ingresos provinents de algunes expectatives entre les que destaca, per damunt les altres, la possibilitat de que el Club Deportivo de La Coruña aboni el que deu pel traspas de’n Xisco Jiménez. No obstant això, cal assenyalar que el president ja avançà part d’aquest diners per fer front als deutes del Club i que, del superávit que es produeixi quan aquest pagament del Deportivo es façi efectiu, revertirà en benefici del Club.

Per part del tresorer de l’entitat, el sr. Joan-Lluis Vives, es va exposar el balanç a dia 28 de febrer, i van quedar clares dues coses: que la major part del déficit acumulat a dia d’avui té causa en anteriors gestors del Club, i que el sr.Crespí assolirà les despeses del seu mandat, tant per l’incumpliment de la paraula donada pels que s’hi havien d’embarcar amb ell en el projecte de comandar la nau blanc-i-blava com pel desviament de l’equilibri presupostari que es pugui produïr sota la seva dirección.

Respecte els temes judicials, l’advocat del club, sr. Tomeu Salas, va disertar sobre els fronts oberts a via Alemania, i apuntà que les principals qüestions judicials giren al voltant de l’enfrontament existent entre el Club i la Pro-campo, presidida presuntament pel sr. Jeroni Petro, i dos embargaments d’uns 20.000 euros cadascún, als quals el Club hi haurà de fer front. No obstant, va quedar clar que es lluitarà al màxim per defensar que l’Atlètic Balears no hagi de fer aquests pagaments totalment aliens a l’etapa de’n Fernando Crespí com a president del Club. També es va remarcar la dificultat d’obtenir més prest que tard la execució del pagament per part del sr.Lendoiro per la quantitat d’embargaments que el Deportivo ha de fer efectius i perquè hores d’ara la sentencia fou objecte de recurs pel club galleg.

Comentari apart, i a cavall entre els temes econòmics i judicials (gairebé sempre uns solen esser conseqüència dels altres) es va parlar del tracte rebut per la televisió autonómica IB3 la pasada temporada, amb flagrant greuge comparatiu per la diferencia en el tracte rebut per l’Atlètic Balears i altres equips de la Comunitat, que triplicaven el que en conceptes de televisió es va oferir al Club blanc-i-blau.

Finalment cal esmentar que, per ordre judicial, hi ha convocada una junta de copropietaris de l’Estadi Balear (Procampo) pel proper dia 30 de març al matí, al mateix Estadi Balear.

En el capítol de precs i preguntes alguns socis varen mostrar preocupació per la situació financera de l’entitat i es varen oferir a donar suport mitjançant l’estudi de diverses fórmules de financiació. En aquest punt, el sr. Crespí va fer una crida a la serenitat i calma, perquè se sap envoltat d’un gran equip de col.laboradors i directius, que amb estusiasme no dubten el més mínim en dur el Club a bon port. “Podeu anar a dormir tranquils” va dir en el moment final de l’Assemblea.

DANIEL RIERA.

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.