El desfribilador salva la vida a un juvenil del Santanyi

Bernat Picó
Bernat Picó

El president del C. E. Santanyí explica com l’aplicació d’un Desfibrilador i dels primers auxilis a un jugador juvenil el va fer recuperar després de patir una aturada cardiaca. L’accident es va produïr durant l’entrenament de divendres passat.

El president Bernat Picó encara s’emociona quan recorda els fets: “Tomeu Córcoles va caure inconscient de cop. Li varen col·locar un tub a la tràquea per impedir que s’ofegàs i se li va aplicar el Desfibrilador. I això li va salvar la vida!”

Era el divendres 4 de desembre, durant un entrenament de l’equip juvenil del Santanyí. El jugador va ser traslladat amb urgència a Son Dureta i allà certificaren que tenia una malformació congènita al cor que li va provocar un infart i que el va deixar a les portes d’una “mort súbita”. Ara se recupera lentament.

“Va ser un miracle que tenguessim les eines de primers auxilis i el Desfibrilador aprop, i que hi hagués gent preparada per aplicar-los -afirma Bernat Picó-. També he d’agraïr la ràpida intervenció del personal del P.A.C. de Santanyí, que està veïnat del camp de futbol.”

El president del Santanyí reconeix que, encara que va assistir als cursets que la FFIB va organitzar per ensenyar el maneig del Desfibrilador, no n’estava molt convençut de l’eficàcia. Ara ha canviat rotundament de parer:

“Si la Federació torna a fer cursets de Primers auxilis hi assistirem tots els que poguem del Santanyí. He vist amb els meus ulls com se pot salvar una vida d’un jove futbolista. Ha estat com un miracle!”

FFIB

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.