Fallece el portero y entrenador Miguel Vilar

Miguel Vilar con la penya Barcelonista Els Tamarells
Miguel Vilar con la penya Barcelonista Els Tamarells

Un dels porters més llegendaris del futbol balear i espanyol ens ha deixat avui a l´edat de 74 anys després d´una llarga enfermetat. Pollençí de naixement, va començar de ben jove a jugar en el seu poble natal, però a on es va donar a conèixer futbolísticament fou en el Constància i en Felanitx. A l´any 1957 signà pel Mallorca, mentre el Córdova, el Cartagena i el Ceuta també gaudiren del seus impecables serveis baix la porteria. L´any 1961 arribà al sòtil de 1ª Divisió amb l´Elx, destacant un partit de desempat de Copa del Rei jugat davant el Barça en el Bernabeu. Precisament davant el Mallorca feu el seu debut a 1ª. També defensà la porteria del Betis, també a 1ª Divisió i del Ferrol a 2ª. Com entrenador dirigí al Felanitx, en diferents etapes, al Campos, Ses Salines, Santanyí, Porreres, i molts altres equips de l´illa en diferents categories. La seva darrera vinculació esportiva fou com a tècnic del Felanitx en la temporada 2005-2006 a 3ª Divisió balear.

En el novembre del 2007 va rebre un merescut homenatge per part de la Penya Barcelonista Els Tamarells, de la qual es soci, juntament amb altres porters llegendaris com Salvador Sadurní, Martí Mora, Pedro Gost, Antoni Pascual, Fernando Marcos, Maties Roig, Miquel Adrover i Xisco Barceló; juntament amb altres personalitats d´àmbit barcelonista com Jesús Pereda, Oscar Garcia Junyent, el jugador de bàsquet Juan Domingo De la Cruz o Manel Vich, la veu del Camp Nou. Després de Manuel Muñoz, Antoni Lladó, Bartomeu Nadal i Jaume Cerdà es el cinquè soci que perd la Penya Barcelonista Els Tamarells.

El funeral per Miquel Vilar serà el dimecres a les 20 hores a la Parròquia de Sant Miquel de Felanitx. La seva pèrdua ha causat una profunda consternació entre tot l´àmbit esportiu de la comarca, ja que era una persona molt estimada. Descansi en pau.

Sebastian Oliver

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.