“Seria ideal pujar a Tercera”

Xec Pons. El president del Penya Orient Ciutadella ha aconseguit liderar un gran projecte futbolístic
Xec Pons. El president del Penya Orient Ciutadella ha aconseguit liderar un gran projecte futbolístic

Bep Joan Casasnovas Ciutadella
Xec Pons Fedelich (52) porta una gran part de la seva vida dedicada a la Penya Orient, club que també utilitza el nom de Penya Ciutadella Esportiva. Fa 18 anys que és dins el club i 12 o 13 (ha perdut el compte, diu) com a president. Ara, a més de moltíssima més feina que no quan l’Orient tenia el camp antic, existeix molta més satisfacció. És el club amb més projecció futbolística i el fet de construir l’Estadi de Son Marçal els ha permès aprofitar les circumstàncies i espais per créixer.

– Sempre heu estat un club dedicat al planter, a la formació. Ara, és de suposar que el projecte s’engrandeix…
– Sí, és així. Abans el planter era més curt i ens dedicàvem a les categories menors, tot i que sortien manco jugadors. Des de fa uns anys ens surten molt més jugadors i fa que també el club projecti equips de sèniors.

– La fita de la Divisió d’Honor Juvenil ha estat més adequada que no fixar la meta en la Tercera Divisió, per exemple?
La Divisió d’Honor ens ha vingut molt millor, és mes important per haver estat un club que sempre hem tingut planter. Ha estat un èxit. No pensàvem en la Tercera Divisió perquè enteníem que a Ciutadella ja n’hi havia un.

– Creixeu i creixeu i no aturau…
Sí, és cert. Anam creixent, però també és un cost afegit i molta més feina. A més de la Divisió d’Honor ara tenim un equip juvenil a la Lliga balear.

– Créixer i a més amb èxit. Quin és el secret?
La molta feina i dedicació. Però també he de dir que l’èxit dels equips juvenils, sobretot el de Divisió d’Honor, el devem també a la bona voluntat dels altres clubs de Menorca. Sense la col·laboració seva amb els jugadors, no seria possible.

– Com valorau aconseguir la DH i ara un equip juvenil a la Lliga balear?
La Lliga balear és boníssima. Ha duit un canvi de mentalitat als joves molt important per a la formació. La DH encara és més gran. Futbolísticament és un categoria molt sana, on no hi ha males intencions, és molt motivant pels joves i té nivell. És un gran pas per al futbol de Menorca.

– Son Marçal s’ha convertit en un planter molt atractiu per a molt clubs de Menorca i l’Sporting Maonès ho ha captat ràpid, no?
A Menorca hi ha hagut moltes enveges. Paco Segarra i el seu grup s’ha interessat des de la seva arribada. Arriba de fora i analitza sense prejudicis i sense conèixer el passat entre clubs. Des del primer dia ens ha seguit, els seus tècnics han vingut quasi cada setmana. Mostren molt d’interès i saben que aquí hi ha futur.

– L’acord amb l’Sporting ha estat ràpid, en canvi han fracassat els acords amb l’At. Ciutadella, quan semblava més lògic.
Sempre que ens han cridat ens hem assegut a parlar. Ens ho va proposar l’Atlètic, però ens va estranyar que no fos convocat el Sami. Volien que donàssim els millors jugadors a l’Atlètic. Volien fer un regional fort i noltros els havíem de proporcionar jugadors. Havíem de formar jugadors per després facilitar-los a ells a canvi de res. No ens vam posar d’acord. Després ens va saber greu que diguessin que no els interessaven els planters del Sami ni de l’Orient perquè els argentins eren més barats. A més, no podíem pactar amb un club que no funciona.

– I per què sí amb l’Sporting?
Per tres raons fonamentals: primera, perquè entram en tracte amb jugadors de tota Menorca; segona, perquè rebem una quantitat econòmica que ens permet poder reforçar l’equip de Divisió d’Honor amb un parell de fitxatges que són necessaris i formar un planter amb condicions. I açò ens interessa per mantenir la categoria. I tercera, l’acord preveu que l’Sporting tengui prioritat sobre jugadors nostres que acabin de juvenils, cosa que els motiva.

– L’acord signat és a nivell de tot el club?
Ho pot ser a nivell federatiu, però entre els dos clubs l’acord contempla la cessió de jugadors de l’equip de Regional, com a equip filial. Només jugadors d’aquest equip poden ser cridats per l’Sporting. Ells poden tenir jugadors joves que ens els poden enviar al nostre Regional, i dels juvenils en tenen prioritat quan acabin a aquesta categoria.

– L’ascens de l’Sporting a Segona ‘B’ ha facilitat l’entesa?
No, l’haguérem firmat igual estant l’Sporting a Segona ‘B’ o a Tercera. Era igual.

– El conveni d’afiliació amb el club de Paco Segarra és només a nivell econòmic i d’intercanvi de jugadors de Regional i prioritat sobre els juvenils que acaben, o hi ha alguna cosa més?
És principalment el que he comentat, però també existeixen contraprestacions tècniques. En Tóbal Tudurí, el nostre director tècnic, i l’entrenador de Regional, en Damià Bosch, mantenen trobades i reunions sobre aspectes tècnics, per treballar de forma conjunta aspectes esportius.

– Vos afecta l’acord signat amb el CE Mercadal?
No, gens. No ens afecta en res a noltros.

– En aquest moments d’auge del Penya Orient i Penya Ciutadella, quin objectiu de futur té l’entitat?
A mig termini, pensam en poder formar un bon equip de Regional i que s’enfortesqui per aconseguir l’ascens a Tercera Divisió.

– Tindríeu l’escala de categories completa…
Seria ideal en un futur no molt enfora poder-ho aconseguir, però també he de dir que seria un vaixell molt gran… i hem de pensar en poder mantenir-ho tot. Però sí, és un objectiu que ens fa il·lusió i és un ideal de futur a curt termini.

– Un moment esportiu per aprofitar i unes instal·lacions espaioses i amb molts de serveis. Ho teniu tot a favor per seguir creixent, no?
Estam molt contents de les instal·lacions. Hi treim una bona rendibilitat social. Tenim previst a més construir un nou camp de futbol-7. Hi ha ara una gran activitat amb el pàdel, que genera molt bon ambient. Tenim uns 340 jugadors de totes les edats. Volem implicar més gent. Dels 200 socis, volem arribar enguany als 500, implicant les famílies amb raonables per a tothom.

DIARIO DE MENORCA

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.