Crónica Juvenil DH: Mallorca 1-1 Espanyol

Un gol en els últims instants del partit priva al Espanyol de sumar la victòria a Mallorca

El trio arbitral con los capitanes del partido

Mallorca: Jaume, Junior, Chema (Nadal, min.90), Gaya, Vidal, Jorge (Xesc, min.51), Stephen, Baba, Sergio, Nacho (Dosil, min.72) i Javi Sánchez (Javi Rodríguez, min.62).

Espanyol: Chus, Soria, Aaron, Iago, Lluís, Àlex (Patrik, min.63), Iván, Melendo, Campuzano (Rivas, min.81), Gual (E. Gracia, min.74)i Entrena (Sarmiento, min.84).

Goles: 0-1, V. Campuzano (p.)(min.35) i 1-1, Junior (min.82).

Arbitro: Sr. Busquets Ferrer.

Tarjetas: Amarillas para  Baba, Aarón, Entrena, Nacho i Nadal.

Els homes de David Gallego van tenir a tocar el triomf en un dels desplaçaments més complicats de la temporada davant del RCD Mallorca. En un enfrontament igualat i marcat pel fort vent que va bufar a Son Bibiloni, els blanc-i-blaus van aconseguir liderar el marcador gràcies a un gol de penal que va transformar Víctor Campuzano abans del descans. Tot feia pensar en una victòria perica quan, a vuit minuts pel final, va arribar el gol de l’empat en una de les poques accions de perill local. El Juvenil no es va rendir i va assetjar la porteria balear gaudint de bones oportunitats però finalment l’1-1 va resultar definitiu.

En un primer temps de color blanc-i-blau, els homes de Gallego van aconseguir fer-se amb l’esfèric allunyant al Mallorca de la seva porteria i buscant trobar el forat en l’entramat defensiu balear. A més de l’entitat del rival, els espanyolistes van haver de fer front al vent que va bufar durant tot el partit i va entorpir la precisió necessària pel joc combinatiu de l’equip.

Passada la mitja hora de joc va arribar una de les jugades clau del partit quan Marc Gual va ser objecte de falta dins l’àrea quan es disposava a fer una jugada personal. Víctor Campuzano va agafar la responsabilitat del llançament i, despistant al porter balear, va aconseguir transformar el penal per marxar amb avantatge al descans.

Ja al segon temps i obligats pel marcador, els mallorquins van fer una passa endavant tot buscant el gol de l’empat. Un fet que no va inquietar els jugadors de David Gallego que van saber frenar els avançaments rivals obligant-los a provar fortuna amb xuts des de fora de l’àrea que no van exigir en cap moment a Chus.

A vuit minuts pel final del partit i quan tot indicava que la victòria seria pels espanyolistes va arribar el gol de l’empat. Un xut de falta de Junior que des de més enllà de trenta metres va convertir en un autèntic míssil que va trobar el vent a favor i res va poder fer Chus per evitar el gol.

Tot i el gerro d’aigua freda, els jugadors pericos no van abaixar els braços sinó tot el contrari. El Juvenil va tancar el Mallorca a la seva àrea i va gaudir de fins a tres ocasions clares per emportar-se els tres punts. Campuzano i Sarmiento van gaudir d’un mà a mà amb Jaume que el porter local va poder aturar i en última instància Adrián Rivas va rematar una pilota que va sortir fregant el pal i no va poder canviar el signe del partit.

Fotos de Jose Lorente para Fútbol Balear.