Govern i Federació de Futbol fan balanç de la implantació de la targeta blanca

Carles Gonyalons, Miguel Bestard, Fany Tur y Tomeu Riera

Aquest matí en roda de premsa, la consellera Fanny Tur i el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Miquel Bestard, han presentat el balanç de la utilització durant la temporada 2017-2018 de la targeta blanca, una mesura aprovada per l’Assemblea de la Federació a proposta del Govern. Han estat acompanyats pel director general d’Esports, Carles Gonyalons i Bartomeu Riera president del Comitè d’Àrbitres.

El programa de la Conselleria d’Esports “Posam Valors a l’Esport” té com a un dels eixos principals el treball amb les federacions per aplicar mesures que fomentin l’esportivitat en les competicions. En el cas de la Federació de Futbol, des de la Conselleria, a través de la Direcció General d’Esports s’ha treballat amb mesures concretes com és el cas de la targeta blanca, que és utilitzada pels àrbitres durant els partits de futbol base per valorar positivament les accions de joc net dels jugadors, entrenadors i públic. Altres mesures que també s’estan aplicant per part de la Federació a proposta del Govern han estat: l’eliminació de la llista de màxim golejadors en alevins i benjamins, també s’ha posat com a màxim 10 gols de diferència en aquestes categories i la possibilitat de formar equips mixtes a la categoria cadet.

Durant la temporada 2017-2018 la Federació de Futbol de les Illes Balears ha donat un total de 317 targetes blanques.

En la categoria pre-benjamí s’han repartit un total de 47 targetes blanques, en el cas dels jugadors la majoria han estat per joc net, saber demanar disculpes als jugadors de l’equip contrari, saber reconèixer els guanys de l’equip rival, entre d’altres. Pel que fa a les targetes blanques que s’han donat a entrenadors i cos tècnic han estat per conductes tals com amonestar actituds irrespectuoses del públic cap a l’àrbitre, fomentar el joc net i valorar l’aspecte de la diversió front a guanyar o perdre.

En la categoria benjamí s’han repartit un total de 92 targetes blanques, 59 d’aquestes han estat per conductes dels jugadors tals com no haver realitzat cap falta durant tot el partit, animar-se i ajudar-se mútuament, entre d’altres. Un total de 30 s’han repartit als entrenadors i el cos tècnic per actituds tals com fomentar el joc net i donar exemple d’esportivitat, col·laboració i respecte. En aquesta categoria s’ha repartit tres targetes a l’afició per animar i aplaudir indistintament els detalls de les jugades dels dos equips i també per minoritzar la rivalitat i fomentar el jugar per divertir-se.

Per la categoria Aleví s’han repartit un total de 70 targetes per conductes que fomenten l’esportivitat i el joc net, 47 han estat pels jugadors, 18 als entrenadors i cos tècnic i 5 per a l’afició.

82 han estat les targetes repartides a la Categoria Infantil, 68 als jugadors, 13 als entrenadors i cos tècnic i 1 per a l’afició. Finalment, a la categoria Cadet s’han repartit un total de 26 targetes blanques, 11 als jugadors, 10 als entrenadors i cos tècnic i 5 per a l’afició.

Direcció General de Comunicació del Govern Balear

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.