INAUGURACIÓ DE LA NOVA SEU I 15è ANIVERSARI INOBLIDABLE

El cap de setmana ha estat complert i intens per la nostra penya, amb quatre actes que conformaven el nostre 15è aniversari.

  El dissabte horabaixa el començàvem en l’auditori l’Esponja a Ses Salines, amb el col·loqui dedicat a Laszi Kubala i a l’Avi del Barça, on hi participaren Laszi Kubala fill, el propi Joan Casals, acompanyant del jugador del Dream Team Ricardo Serna i de Joan Poquí, periodista del Mundo Deportivo. Durant la conversa es descobriren moments de la historia del club desconeguts per molta gent. Amb Kubala retrocedirem a la dècada dels 50, esmentat nombroses anècdotes, i amb Joan Casals, vàrem conèixer de prop totes les curiositats de com es convertir en l’Avi del Barça, sempre tan estimat i respectat. Es mostraren fotografies i audiovisuals referents a les dues personalitats homenatjades. Els trofeus de la Lliga i la Champions presidiren l’auditori. En la conclusió, el batle de Ses Salines Bernat Roig feu entrega als contertulians d’uns llibres editats en la localitat salinera.

  La jornada del diumenge va començar amb la inauguració de la nova seu, situada en el carrer Horts, 50 de Felanitx. La tonada del quartet de xeremiers amb Jaume Julià, Guilem Monserrat, Jaume Roig i Miquel Fiol, va obrir l’acte, per llavors procedir al tall de cinta blaugrana, que aguantaren els socis Marta Picornell i Manuel Jiménez. Després d’aquest simbolisme s’obriren les portes entrant els assistents mentre sonava el Cant del Barça. En l’acte presentat pel santanyiner Pere Ferrer, mestre de cerimònies dels actes més importants que fa la penya, el primer parlament fou el de mossén Josep Cerdà, que beneí la nova seu. Hi assistiren els jugadors Ricardo Serna i Pablo Maqueda, els fills de Laszi Kubala i de Joan Seminario, l’Avi del Barça Joan Casals, el president de la Federació de Penyes Òscar Escoda, el president del Parlament de les Illes Balears Baltasar Picornell, el batle de Felanitx Joan Xamena, així com el president de la Federació de Penyes del Berguedà i la Cerdanya Ramon Burniol, la senadora Catalina Soler, els periodistes José Luís Carazo, Quique Guasch, Pere Escobar, Joan Poquí, presidents d’altres penyes, i més de dos-cents socis i seguidors barcelonistes. Després de la benedicció, vingueren els parlaments del president de la penya Sebastià Oliver, que va fer entrega a Laszi Kubala d’una fotografia de l’any 1956 on apareix el seu pare quan va venir a jugar el FC Barcelona en Es Torrentó de Felanitx; així mateix a Ricardo Serna, com a representant del FC Barcelona li fou entregada un rèplica de la portada del Setmanari El Felanitxer, del mes d’abril de 1935, que anunciava amb grans titulars el partit entre el FC Barcelona i la Gimnàstica Felanitx, en el que fou la primera visita del club barcelonista que es té documentada. Continuaren els parlaments, del president de la Federació de Penyes, del batle de Felanitx, que entregà al FC Barcelona una litografia de l’artista Andreu Maimó, i de Ricardo Serna, que representava al club. Es destapa la placa commemorativa i es feu un brindis desitjant llarga vida a la penya i a la seva nova seu. Mentre els assistents gaudien d’un petit refrigeri, el president va oferir una visita guiada explicant els detalls més destacats que se poden observar en la seu, on per damunt dels demés sobresurt un gran vitrall, fonamentat en el dibuix que l’artista Miquel Barceló obsequià a la penya. Els visitants són rebuts a l’entrada per un gran mural amb el Camp Nou al fons, amb una extensió de gespa al terra. També es pot veure una gran fotografia amb les sis copes guanyades pel Barça en el 2009. En la planta inferior destaquen els cromos dels mites Ramallets, Kubala i Seminario, davant ells els seus fills es pogueren fotografiar; acompanyats d’imatges de Cruyff, Guardiola, el gol de Koeman a Wembley, la felanitxera Mariona Caldentey, i el podi de la Pilota d’Or 2010 amb tres jugadors sortits de la Masia, Xavi, Iniesta i Messi. Completa la sala un altre gran mural amb la perspectiva del Camp Nou, coronat per les notícies publicades en els diaris dels actes més destacats dels quinze anys de penya. En la planta superior, una àrea de trofeus i recordatori a les penyes felanitxeres, així com un recó especial per esportistes mallorquins , pel futbol femení i per les seccions. En la sala de reunions, una col·leció de fotografies dels aniversaris i de la presència de la penya en les gran finals, objectes i samarretes signats, i records de trobades i esdeveniments completen una seu que deixà bocabadats als assistents.

  Inaugurada la nova seu, els xeremiers obriren el pas de la comitiva que es dirigí cap a la Casa de Cultura, per a continuar amb els actes. Tocava passar-ho bé amb el show del Trident, el periodistes José Luís Carazo, Quique Guach i Pere Escobar. El públic era interrogat per Guasch i participà mentre els Carazo i Escobar mantenien les seves discrepàncies sobre l’actualitat barcelonista. Un debat molt entretingut que va passar volant i amb sabor a curt, els tres periodistes no deixaren als assistents gens indiferents durant l’hora que durà el col·loqui.

  El punt i final va tenir lloc a Campos, en el recinte de Son Fuaní, escenari habitual de les grans celebracions de la penya durant aquests quinze anys. Una desfilada del grup campaner Es Pinyol Vermell, entonant el Cant del Barça, donar pas a la presentació dels convidats, sent Ricardo Serna el més aclamat. La taula presidencial la completaren les autoritats, Baltasar Picornell, president del Parlament, el regidor Jaume Vidal, representant a l’Ajuntament de Campos, el batle de Ses Salines Bernat Roig, el batle de Felanitx Joan Xamena, i el batle d’Es Llombards, Mateu Nadal, representant a l’Ajuntament de Santanyí. En el dinar hi assistiren les penyes barcelonistes de Peguera, Porreres, Muro, Sa Indioteria i Maria de la Salut; i la madridista de Campos. Els assistents gaudiren d’un saborós dinar, amb un excel·lent primer plat d’arròs brut. Hi hagué rifes i sortejos de viatges, entre tots els socis vuit per anar a veure el Barça-Roma de Champions, i vuit per anar a veure el partit Barça-Madrid de Lliga. Després del dinar, s’entregà el carnet de soci d’Honor que va recaure en aquesta ocasió, el 1250, en el periodista José Luís Carazo. Menció especials als homenatges que reberen Laszi Kubala i l’Avi del Barça. Presentàrem uns audiovisuals específics muntats per aquesta ocasió, i després tant Laszi Kubala fill com Joan Casals reberen un retrat fet a mà per l’artista de Cas Concos Marina Obrador i una glosa escrita feta pel soci felanitxer Miquel Servera. Després dels parlaments, Serna i Maqueda les tancaren entregant a la penya una obra d’edició limitada i una samarreta commemorativa dels 15 anys.

   Acabat el dinar els assistents tingueren l’oportunitat de visionar el partit de Lliga FC Barcelona – Ath. Bilbao en un dues grans pantalles, i celebrar la victòria de l’equip d’Ernesto Valverde. Així fou un cap de setmana intens per una penya que no atura de créixer, ara amb 1215 socis probablement ja la més nombrosa de totes les que té el FC Barcelona arreu del Món.

 La Junta Directiva

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Normas de uso de comentarios:

  • Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • No está permitido el uso de datos falsos y/o suplantación de identidad.
  • No está permitido verter comentarios injuriantes o contrarios a las leyes españolas.
  • La opinión expresada será la tuya y no la de FutbolBalear.es