I Congrés de Futbol Base demana UN CODI ÈTIC

Ponencia en el Congreso de futbol base

Elaborar un Codi de Ètic que comprometi els clubs i els pares dels jugadors ha estat la principal conclusió del I Congrés del Futbol Base de les Illes Balears que s’ha clausurat avui migdia. A la seu de la Federació s’han reunit durant dues jornades de feina representants de tots els implicats en el Futbol en edad escolar: clubs, pares i mares, directius, entrenadors, àrbitres, tècnics i federats.

CODI ÈTIC

Les set Taules de Feina formades pels congressistes, cada una amb representació de tots els actors, han exposat les conclusions i suggerències en un debat conjunt que ha servit per tancar la jornada i el Congrés.

Entre les conclusions, que la FFIB estudiarà per presentar-les a la pròxima Assemblea General, hi ha la de que cada club i la Federació, elaborien un Codi Ètic (o un Codi de Bon Comportament) que impliqui els pares de jugadors en edat escolar. Aquest Codi inclouria les recomanacions consensuades per les taules de feina del Congrés, com les de respectar els àrbitres, els contraris i els entrenadors.

La violència i l’agressivitat verbal i física en els camps de futbol han estat les qüestions més debatudes, encara que també s’han estudiat altres aspectes conflictius del futbol en edat escolar.

REBAIXAR EL NIVELL DE COMPETITIVITAT

També hi ha hagut consens en la necessitat de rebaixar el nivell de competitivitat en les categories inferiors i d’estimular la vessant formativa en els entrenaments i la competició, una recomenació que s’ha de dirigir tant a entrenadors com a directius.

La jornada de dissabte havia començat amb una ponència del psicòleg esportiu Àlex García, sobre “Recomanacions Psicològiques per a la pràctica segura d’un esport de Base”, que ha tengut un extens i interessant col·loqui posterior.

L’ANY QUE VE, UN ALTRE

El primer Congrés de Futbol Base ha estat un èxit de participació i d’eficiència, i els que hi han participat han mostrat unànimament la seva satisfacció.

Rafel Roig, com a president, ha clausurat el I Congrés del Futbol Base felicitant els presents per la seva implicació. Miquel Bestard, president de la FFIB, ha anunciat que l’èxit d’aquesta iniciativa obliga a la Federació a organitzar cada any un Congrés com aquest, perquè la millora del Futbol Base és el principal objectiu de la institució.

 

FFIB

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Normas de uso de comentarios:

  • Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • No está permitido el uso de datos falsos y/o suplantación de identidad.
  • No está permitido verter comentarios injuriantes o contrarios a las leyes españolas.
  • La opinión expresada será la tuya y no la de FutbolBalear.es