Crónica 1ª Reg.: Alqueria 0 – 3 Binissalem «B»

Alqueria: Melcior Vadell, Agustin Servera, Juan Rigo, Antonio M Monserrat, Juan Garcias, Joan A Lopez, Marcos A Tejero, Antonio Villanueva, Carlos Trenado, Bernardo Ginard y Raul Degea.

Sustituciones: Joan B Maimo por Juan Garcias (min.69), Adrian Pineda por Agustin Servera (min.69) y Miquel Roig por Bernardo Ginard (min.74)

Binissalem «B»: Jose Molina, Ramon M Mondejar, Fernando J Rey, Miguel Gomez, Miquel Simonet, Sebastia Riutort, Ferran Alzamora, Gabriel A Oliver, Juan A Villalonga, Raul Pastor y David Perez.

Sustituciones: Joaquin Llabres por Miguel Gomez (min.59), Jose Manuel por Ferran Alzamora (min.59), Juan Moya por Sebastia Riutort (min.65), Guillem M Pou por Miquel Simonet (min.74) y Jaume Moya por David Perez (min.74)

Goles: 0-1 Juan A Villalonga (min 7), 0-2 David Perez (min 31) y 0-3 Miquel Simonet (min 61)

Árbitro: Fernando Gil Vives. asistido por Isaac Gutierrez Rodriguez y Angel Moreno Jimenez.

Tarjetas: Joan A Lopez (amarilla, min 38), Marcos A Tejero (amarilla, min 45), Agustin Servera (amarilla, min 57), Andres Uribe (amarilla, min 74), Raul Degea (amarilla, min 76), Bernardo Ginard (amarilla, min 82), Miquel Roig (amarilla, min 85), Juan Rigo (amarilla, min 85), Adrian Pineda (amarilla, min 86) y Carlos Trenado (amarilla, min 88) para el Alqueria. David Perez (amarilla, min 20), Sebastia Riutort (amarilla, min 53), Fernando J Rey (amarilla, min 60) y Fernando J Rey (amarilla, min 82) para el Binissalem «B».

El calendari de la quinzena jornada enquadrà el Club Esportiu Alqueria, penúltim classificat i el Binissalem B, líder de la categoria.

El Binissalem B es presentava amb set partits seguits guanyats, solvent al davant i segur al darrera. Continuar en la bona ratxa era l’objectiu, però a part amb l’al•licient de poder continuar una altra jornada al capdavant de la classificació, i sumar ja que els perseguidors venen forts. El visitant es presentava amb un onze amb certes variants. Tornava Fernando Rey, que suplia la baixa de Campos, i també tornava al lateral dret Ramon Mondéjar. Els acompanyaven l’esplèndid Joan Toni Villalonga i l’incombustible Raúl Pastor. A les bandes també tornaven David Pérez i Ferran Alzamora, i al mig camp el doble pivot que aguanta aquest equip, Biel Oliver i Sebastià Riutort. Al davant Miguel Gómez i Miquel Simonet. Les baixes eren sensibles, Barto Cabrer, Álvaro Guzmán, Jose Campos i Ángel Segura. L’equip sortiria a jugar la pilota, sortir des del darrera amb pausa i trenar jugades d’atac aprofitant les bandes, desdoblaments dels laterals, o segones jugades sorgides de Miguel Gómez cap a Miquel Simonet.

L’equip local, es presentava sense sumar cap victòria, i únicament té quatre punts, amb quatre empats, tots ells a casa. L’equip està immers en una travessia on només li valen sumar de tres en tres per tal de sortir de la zona baixa, ja que es troba a 7 punts de la salvació. Els locals sortien amb un clar 4-4-2, molt replegat i línees juntes, defensa molt avançada i pressió forta a la sortida de la pilota. No podia comptar amb Miguel Gallardo, sancionat, però tornava a l’onze Marcos Tejero, el veterà jugador del mig camp de l’Alqueria. L’equip mostra força i contundència, jugadors alts i veterans.

El canvi de signe canviaria al inici del partit. Miquel Simonet s’escapa amb la pilota dins l’àrea i cau sent objecte de penal, l’àrbitre no ho dubta i senyala pena màxima. Joan Toni Villalonga no es posa gens nerviós i ajusta al pal esquerre enganyant al porter. Era el minut 7 de partit, primera arribada i gol, no podia començar millor pel líder.

Si durant els primers minuts el domini visitant era evident, durant els deu següents encara ho seria més. L’Alqueria disposava una defensa molt avançada, i la rapidesa de les bandes o dels davanters del Binissalem era superior, això ho aprofitaria per crear ocasions encadenades, encara que no posarien el segon gol, totes elles eren claríssimes. La primera seria una falta botada per Biel Oliver al cap de Sebas Riutort, que aturaria el porter. Un minut després, Simonet se’n va per banda i la posa al punt de penal, però la pilota impacta a les cames de Miguel Gómez i no pot realitzar un remat potent, i el porter l’atura per poc. Al següent minut, al 12, Ramon Mondéjar doble per la banda i Ferran li dona una passada interior, Ramon la penja al segon pal, i David Pérez no aconsegueix rematar de forma clara fent que la pugui treure la defensa. Finalment la darrera jugada clara de perill vendria d’una indecisió de la defensa local, fent que Miguel al minut 15 es trobés una pilota a tres quart de camp, però tot sòl davant el porter que surt a la desesperada i aconsegueix tocar la pilota i enviar fora de perill.

Després d’aquest inici demolidor però amb falta de punteria del Binissalem, l’equip local miraria d’aconseguir l’empat amb més pressió i contundència. El perill només arribaria a pilota aturada, sense cap clara ocasió a esmentar.

El segon gol arribaria a la mitja hora de partit. En una treta de banda a l’alçada del punt de penal, Raúl Pastor posaria la pilota fins al vèrtex de l’àrea petita, i David Pérez se les enginyaria per tal d’avançar-se als dos centrals i rematar a gol de cap al segon pal. Una errada molt cara per l’Alqueria, no aconseguia crear perill i el resultat quasi estava sentenciat. De totes maneres reclamaria penal en la darrera jugada de la primera part, on en un contraatac Joan López cauria dins l’àrea. L’àrbitre senyalà per treure de porteria i l’afició local li reprotxar enèrgicament la decisió presa.

La segona part l’Alqueria miraria de corregir els errors de la primera. La defensa s’endarreria per tal de no perdre l’esquena tant fàcilment. De totes maneres al minut seixanta el Binissalem B marcaria el tercer gol. En un contraatac David Pérez recorre la banda dreta es regateja el central i la centra a Miquel Simonet, que la controla d’esquena i a la mitja volta afusella al porter.

A partir del tercer gol, el partit baixaria en intensitat. L’Alqueria intentaria reduir distàncies, sense èxit, i el Binissalem aprofitar les jugades que poguessin sortir.

La darrera jugada clara de perill també seria pel Binissalem. La jugada realment es de molt mèrit tant per l’atacant com pel porter local, Melcior Vadell. Una paret entre David Pérez i Miquel Simonet deixa sòl davant el porter al primer, se’l regateja, però s’escora massa i just quan es gira passa la pilota a Jose Predosa que xuta dins l’àrea petita així com venia la pilota, i el porter fa una gran estirada i aconsegueix rebutjar-la.

Al final del partit, l’àrbitre expulsaria a Fernando Rey, per doble targeta groga i l’Alqueria ho intentaria aprofitar, sobretot amb empenta.

Amb aquesta victòria plàcida el Binissalem B seguirà una altra setmana al capdavant de la classificació i podrà ampliar distàncies amb altres perseguidors. Ja són vuit les jornades que duu sumant els tres punts i el quart partit seguit sense rebre cap gol.

L’Alqueria per la seva banda haurà de millorar molt si vol aconseguir mantenir la categoria.